Keep it real

Hinduister tror på karma, att allt man gör antingen förbättrar ens karma eller försämrar den. Ju bättre karma man har när man dör, desto bättre livsform återföds man som.  Det bästa man kan bli när man återföds är halvgud och näst efter det kommer människorna. Högsta vinsten att återfödas i en riks tad i ett av världens rikaste och mest jämlika länder. Vilket det är? Dom kallar det Sverige.

Sverige sverige,
          älskade vän,
                en tiger som skäms,
                         vad är det som hänt?


Vad som händer här är att vi har det så bra matriellt att vi börjar tänka på andra saker, som blir viktiga. Vi skiter fullständigt i att  vi har mat på bordet och en varm säng, och det är helt naturligt att göra så. Screw tacksamheten för ett tag och se verkligheten. Den är överallt. Den är i den ensamma killen i bamba, i dina föräldrars bråk och din egna ångestklump i magen. Jag tror att det finns minst lika många människor som gråter sig till sömns, föraktar sitt liv och önskar sig någon het annanstans överallt i världen. Frihet har vi i överflöd, men vad betyder den friheten? Vad betyder det när man istället är för alltid fast i sina tankar?

Högsta vinsten? My ass.

Om jag ska återfödas, hade jag velat bli något otänkande, som har en klar mål och mening med sitt liv. En myra kanske? Eller bidrottning. Eller en liten liten bladlus på ett rosblad i en pensionärträdgård någonstans utanför Långt Borta. En bladlus känns som om den ligger rätt lågt på karma-stegen, så det är väl bara att sätta igång och synda då, önska mig lycka till.


Dagens visa:
When I'm gone - Eminem

over and out.

RSS 2.0