Nu blir det reklam!

snarksnark.blogg.se

kolla den ut!

(snarksnark.blogg.se)

The Search for the Holy Hobby

Hobby.

Hör ni hur det låter? Så där plastigt åttiotal med pastellfärger och Tom Cruise. Hobby. Tiden då man sprang omkring i likadana träningsoveraller och åkte på husvagnssemester och pratade om sin nya hemmabar. Hobby. För mig betyder två saker. Dels det jag nyss nämnde, serverat med en gnutta av desperation av att fylla sin tid med något meningsfullt. I dessa hobbys finns inget gulligt nördigt, endast människor som försöker skapa fler dimensioner till sitt liv.

Det andra det betyder för mig är människor som, till skillnad från nyss nämnda, faktiskt lyckas. De gör det för sin egen skull och är riktigt grymma på det. Hit räknas Seth Cohens serietidningshobby, alla gitarrspelande personers gitarrspel, Leonardo da Vincis måleri (han var faktiskt fysiker och uppfinnare i botten, målade som hobby), killen i Lerums Tidning som tittar på stjärnor.

Jag har också en hobby. Den är lite förvillande, man kan tro att det är flera hobbys men det är bara en synvilla. Min hobby är "komma på en hobby". Jag vill så gärna bli sådär nördigt cool och vara absolut bäst på något litet område, skitsamma vilket. Ännu har jag inte funnit min hobby, men jag hoppas att jag har en när jag är 65, det är så att säga hobbysens år då den får blomma ut och köpa andelslägenhet i Spanien.

Under åren har jag testat diverse hobbys med varierande resultat:

Barngymnastik: Ja, det var väl egentligen mamma som ville fylla min tid. Och jag kommer ihåg rörelserna så något har det väl gett mig.
Blockflöjt: Man blåser i ett rör. 5 år av mitt liv blåste jag i detta rör. Men visst blev jag ganska bra till slut - men motivationen försvann.
Piano: Här hade jag absolut ingen talang, hur mycket jag än ville bli bra på ett instrument. Min lärare såg ut som en häxa och tvingade mig spela klassiskt, så jag slutade och gick över till...
Luftgevär: Här hade jag faktiskt talang, tro det eller ej. Jag och en vän gick ner en gång i veckan och sköt i mitten. jag tror att jag fick något slags pris till slut, men det var inget som skulle ge mig rikedom, berömmelse och evig ära, så jag slutade även detta.
Dans: Jadu, det har varit coolt att vara sådär fantastiskt bra och ha superkoll på sin kropp. att kunna dansa, inte till musiken, utan med musiken. Men jag är för gammal och för lat för att kunna bli så bra på det. Men jag ska se till att ha lite skoj på vägen.
Friidrott: No talang what so ever, dessutom var det jobbigt.
Scout: Enda hobbyn utan prestation - därför är det så befriande.
Gitarr: Ville så gärna få fram fina ljud från en bit trä men hjälp av mina fingrar, mend et ville inte fingrarna.
Sy: Och här är jag nu. Sitter med en halvfärdig, aningens för liten, klänning och funderar på om det går att banta ner sina revben. Förmodligen inte. Nähäpp, då får jag sy om. Eller så blir det en kjol. Eller en väska. Eller näsduk. Beroende på hur jag lyckas.

Jag ska inte ge upp. När jag pensioneras vid 65 ska jag ha fullkomligt klart för mig vad jag tycker är absolut roligast i hela världen och som ger mig något att se fram emot på dagarna. Dvs, jag ska hitta just min hobby.

Dagens visa:
The Age of the Understatement - The Last Shadow Puppets (Meget bra! Kolla upp eller be mig snällt så skickar jag!)

över och ut.


Du måste va sjuk. Sjuk sjuk sjuk.

Ni vet att en bild kan säga mer än tusen ord? Det kan nog stämma. Denna bild betyder minsa tusen mest använda ord för idag:

image2

Fluuuushi, sfruuuuhj, atjoooo!, (prosit!) phoooj,strgfdht, fryyyhh, striiishshsh (x gånger)

Så låter det när jag snorar.

Det är en av anledningarna till ett jag skriver ett sånt här blogginlägg som är utan innehåll och väldigt självcentrerat. Andra gånger det är socialt accepterat att vara tom och självcentrerad är när man är:

  • Dödligt sjuk

  • Fjortis

  • Barn
  • Mäklare
  • USA's president.

Dagens visa:
Unbreakable - Andreas Johson

over and out.


Bokstavskakkalas!

I alla välsorterade ICAbutiker (ja, det måste vara ICA) kan man numera hitta bokstavskex. Jag hade tänkt bunkra upp ett par paket för att leka med hela sommaren.

Nedanstående lyckades jag och Christian knåpa ihop med alla bokstäver som var kvar! Respekt, brosh!


image1

Dagens visa:
yours to keep - teddybear sthlm feat. Paula

over and out.

S!ESTA

Vad händer i världen? Jadu, ingen aning, det får du fråga aftonbladet om. Då kan du få reda på att det exempelvis är 192 kalorier i en bärsmoothie eller att vår kära utrikesminister ännu en gång spred glädje i sin råttkavaj.

Men, vad händer i Hässleholm? Ja, där kan jag banne mig hjälpa till lite!

Förmodligen pågår det fortfarande ett ivrigt städande och plockande och pantande (icke att förglömma, plötsligt höjdes BNP med ett par hundra procent för Hässleholms befolkning!) på Hässleholms temporära camping. För ett par dagar sedan var där fullt med glada skåningar, mina små vänner och jag. Vi dansade, vi lyssnade på musik, vi gjorde Varvet, vi spred lite göteborgsk glädje, vi debatterade för Håkan, vi diskuterade skillnader mellan han/hon/det, vi hyllade uppfinningen av cider, vi sprang omkring med vår fina kapsylöppnare, vi myste, vi pratade med Håkan och fångade hans roser, vi (eller ja, det var bara jag som fick det) provade en amerikansk ww2-hjälm, 
 vi kände ingen sorg för Göteborg, vi hittade massa söta pojkar, vi blev intervjuade av tv och vi hade helt enkelt en ganska så bra helg.

Nu kan man ju tro att det alltid är sådan fin fest i Hässleholm (och det kanske det är! vad vet jag?) men mest var vi där för att Hässleholm har den goda smaken att anordna festivalen S!ESTA där varje år!

Folks, om ni får chansen, dra dit! (Mer ingående beskrivning av la fiesta kommer förmodligen senare när mitt huvud bestämmer sig för att börja funka igen och halsen min inte känns sandpapprad)

Dagens visa:
Nevermore - The Soundtrack of our lives

over and out.

RSS 2.0